Meeuwis Groots 2016

Het elfde concert, de achtste keer dat ik bij deze productie betrokken ben geweest. Dit keer hebben we de playout van sequences en beeldmateriaal iets anders aangepakt, op basis van de LSM van United, een video playout systeem. Deze opzet zorgt er voor dat er tijdens het concert snelle edits van camerabeeld gemaakt kunnen worden die weer terug komen in de show. Repetities zijn wel met liveseq gedaan. De hele workflow naar het concert toe verandert hierdoor ook wezenlijk, het maakt het wat ingewikkelder alles op één lijn (letterlijk en figuurlijk) te krijgen. Uiteindelijk is dat allemaal op zijn pootjes gekomen. Via een eerder ontwikkelde oplossing (op basis van de gpio’s van de LSM) was dit geheel aan te sturen vanaf het podium door Martijn Bosman, de drummer. Daarmee lag het primaat van de performance nog steeds bij de muzikanten op het podium, waar het hoort.

 

groots2016_1