Ladies of Soul & ewi-vocoder Candy

Afgelopen weken heb ik voor de derde keer meegewerkt aan Ladies of Soul, de gelegenheidsformatie van Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer. Dit jaar waren er in totaal vier shows: drie in het Ziggodome en één in het Sportpaleis in Antwerpen. Zoals de vorige keren heb ik me beziggehouden met het coordineren van alle content (sequences, visuals) die onderling sync moeten zijn, en de bijbehorende systemen. Als extraatje heb ik Candy geholpen met het implementeren van een vocoder, aan te sturen met een EWI. Dat lijkt simpel, maar is het niet: een EWI stuurt in prinicpe geen midi uit als deze niet aangeblazen wordt, en blazen en zingen tegelijk gaat niet… Is uiteindelijk toch gelukt met wat programming her en der (voor de kenners: zelf-oscillatie en vervolgens slim uitfilteren van de ongewenste data die dat weer oplevert). Omdat dit allemaal nieuw was voor haar ben ik alle shows standby geweest, de setup heeft iedere keer vlekkeloos gewerkt.

los16