gastlezing Codarts

Door Carlo de Wijs uitgenodigd om in de projectweken bij Codarts (onder andere Rotterdams Conservatorium) een gastlezing te doen over de rol van technologie in muziekproductie. De gastlezing was bedoeld voor een tiental studenten van de Pop Academy, maar werd uiteindelijk bezocht door een 40-tal studenten van allerlei afdelingen, waaronder ook klassiek en wereldmuziek. Dat betekende verhuizen naar een grotere ruimte, omschakelen naar engels vanwege de vele buitenlandse studenten, en on-the-fly aanpassen van de presentatie vanwege de nieuwe doelgroep. Uiteindelijk is het een geslaagd en uitgebreid gastcollege geworden, waarin ik ook nog met enkele subgroepjes onderwerpen heb besproken. Voor mij interessant om met een ander slag studenten dan ik gewend ben (maar minstens net zo bevlogen) van gedachen te wisselen over mijn ideeen op het vlak van technologie als ‘agent’ in muziekproductie.

codarts.jpeg