Meeuwis Groots 2014

Het laatste concert van Meeuwis Groots 2014 heeft plaatsgevonden. Net als vorige edities heb ik me bezig gehouden met coordineren van de productie van sync content, en bedenken van oplossingen hiervoor. Dit keer heeft, anders dan bij andere edities, veel hiervan ‘on the fly’ plaats gevonden: de opening van de show was een ‘industrial beat’ film, op lokatie gemaakt in de laatste week voor het eerste concert. Deze moest bovendien overlopen in een drumfeature met vier drummers (Cesar Zuiderwijk, Edwin Evers, Jamie Westland van Di-rect, en Martijn Bosman van Meeuwis zelf), om vervolgens weer over te lopen in de nieuwe single van Meeuwis. Ook het in elkaar over laten gaan en daarna gelijk op laten lopen in de toegift van gast DJ Erik Arbores en de Meeuwis band is in de laatste week pas definitief vormgegeven.

Op zich allemaal heel haalbare deelprojecten, die echter ingewikkeld worden wanneer ze in een productie op deze schaal georganiseerd moeten worden. Alleen al de generale repetitie van de opening, met allerlei partijen (de drummers, de band, mensen van de visuals, FOH mixer, monitor mixer, regie, operators) die tientallen tot honderden meters van elkaar zitten, wordt dan al een onderneming die ingewikkeld is. Al met al is zoiets dan toch een behoorlijke technische, muzikale en logistieke kluif, wat het erg interessant maakt om te doen. Zeker als alles dan weer zo goed uitpakt, deze editie van Meeuwis Groots was opnieuw zeer geslaagd.

meeuwis 14