Toptraject Davinci college Leiden

Ik heb de afgelopen weken op de middelbare school van mijn kinderen een serie lessen (‘toptraject’) aan 5VWO-ers gegeven over muziekproductie, met als insteek de wisselwerking tussen muziektechnologie en creatieve processen. Ik vond dat best spannend: aan de ene kant verschillen deze leerlingen in leeftijd niet heel veel met eerste jaars studenten, aan de andere kant is het een compleet andere setting dan ik gewend ben en de vraag is dan altijd of de concepten waarmee ik kom wel werken. Ik heb uiteindelijk meerdere sessies gedaan met een leuke groep van twaalf slimme, leergierige leerlingen (zowel jongens als meiden), die de ideeën die ik inbracht goed oppakten, en tot een leuk resultaat weten te brengen. Hoewel het allemaal lastig te plannen was, heb ik er geen spijt van en zelf ook veel van geleerd. (Denk aan: ‘The things I since long forgot about this game, they haven’t even begun to start learning yet.’)