Meeuwis ‘Groots met een zachte G 2010’

De ‘Groots met een zachte G’ stadion concerten in Heerenveen en Eindhoven van Guus Meeuwis draaien al een aantal jaar, dit keer met gasten als Marco Borsato en Rowen Heze. Musictech heeft voor ‘Groots met een zachte G 2010’ het projectmanagement gedaan wat betreft produceren van de livesequencer content. Op de twee grote schermen links en rechts van het podium is allerlei materiaal te zien, sync aan de performance. Mijn werkzaamheden kwamen erop neer dat ik alle bedrijven die bezig zijn met sync content (video editors, animatoren, audio editors, muziekproductie enz) letterlijk en figuurlijk op één lijn moet krijgen zodat de livesequencing soepel verloopt. Daarnaast heb ik met Cinevideo een technische oplossing voor het playout systeem moeten bedenken die goed werkbaar is voor zowel band als de verschillende technische disciplines (video, PA). Met een slimmigheidje hebben we drummer Martijn Bosman de mogelijkheid gegeven om het playout systeem in de wagen te kunnen monitoren, starten en recue-en waar nodig, waarmee de lead terug bij het podium ligt (dat is vaak een groot probleem bij dit soort concerten, het buiten het podium om instarten van allerlei content  wat de flow van de performance in de weg zit). Ondanks de onvermijdelijke technische glitches her en der (als er niet af en toe een probleem is, is er ook niets te managen…) is een en ander uitstekend verlopen.

meeuwis10