Dat moet meneer van Merwijk nodig zeggen

Het systeem voor van Merwijk draait nu, heb het gemaakt in MAX/MSP/Jitter. Het is intrigerend te zien hoe sterk dit werkt: iemand die schijnbaar associatief wat aan het mijmeren is terwijl hij abstracte pentekeningen maakt. Dat wat hij tekent zie je in detail achter zijn rug op een relatief klein scherm, je kijkt als het ware over zijn schouder mee, maar dan de andere kant op. Kwaliteit van het beeld is youtube achtig, maar dat maakt het totaalbeeld juist organisch. Apart is ook dat door te tekenen hij tijdens de voorstelling zijn eigen decor bouwt. Van Merwijks teksten komen onverwacht aan, doordat het tekenen het publiek in een andere toestand brengt. Het ziet er allemaal simpel uit, grootste probleem was de user interface zo te bouwen dat het soepel in te voegen was in de flow van de voorstelling.

merwijk-flyer