Ho Chi Minh City Vietnam

De afgelopen twee weken ben ik met twee HKU studenten in Ho Chi Minh City geweest (het vroegere Saigon, een miljoenenstad in het zuiden van Vietnam) in het kader van het ontwikkelen van een muziektechnologie curriculum op het conservatorium daar. Behalve trainingen en workshops met docenten, hoofden en studiostaf op het vlak van muziekproductie en de integratie daarvan in onderwijs, hebben we een verkenning gedaan van de toestand van de creatieve industrie in Ho Chi Minh City. Dit om te kijken naar mogelijke links tussen conservatorium en werkveld. Zo’n beetje alle media bedrijven die er toe doen hebben we bezocht, plus meetings met toonaangevende producers en componisten. Zo heb ik uitgebreid kontakt gehad met Tuan Manh Tran, een uitstekend jazz saxofonist, producer, en jurylid van de in Vietnam uiterst populaire nationale versie van Idols. Een zeer interessant en innemende man, met ook nog eens een eigen club: http://www.saxnart.com. De hele missie was zeer geslaagd, en niet alleen voor de mensen van het conservatorium daar. Het was voor mezelf erg interessant en leerzaam mijn ideeën op het vlak van muziekproductie te toetsen in een voor mij volkomen vreemde omgeving. Hieronder een student met een Moonshaped Lute in de studio van het conservatorium.

vietnam.jpg