Meeuwis Groots met een Zachte G Wintereditie

Afgelopen weken heb ik me bezig gehouden met de Meeuwis Groots met een Zachte G Wintereditie concerten in de Ziggodome. Zoals altijd ben ik verantwoordelijk voor het coördineren van de productie van songs met sync content zoals het nummer Tabee, een duet met Diggy Dex met een nieuwsjaaroverzicht op de schermen sync met de tekst, het nummer Groots Zijn gecombineerd met sportbeelden van het afgelopen jaar, of de ouverture van de show met een animatie. Daarnaast heb ik me bezig gehouden met ´de knop´: een prominent op het podium aanwezige alarmknop die afhankelijk van het moment in de show meerdere effecten tegelijk moest triggeren, zoals visuals, licht, pyro en audio. Op zichzelf is dat technisch gezien geen rocket science, het lastige zit hier in het letterlijk en figuurlijk op één lijn krijgen van alle betrokken disciplines, terwijl de show creatief gezien nog voortdurend in ontwikkeling is. Bovendien zijn de verbindingen technische gezien behoorlijk lang, met veel mogelijke ´points of failure´. De koppeling naar pyro veroorzaakte bijvoorbeeld nog wat hoofdbrekens, maar daar ben ik samen met de mensen van Grooney Pyrotechnics en Ampco helemaal uitgekomen. De shows waren een groot succes, de impact van ´de knop´ was boven verwachting.