maxmsp, python, rme

Nog steeds bezig met het DaCapo project, een remote monitor systeem voor orkesten,  gebaseerd op MaxMSP, python en RME hardware. Vertragende factor op dit moment is dat RME nog steeds niet de vorig jaar aangekondigde update van de OSC implementatie heeft uitgebracht waarbij parameters direct te benaderen zijn. De huidige implementatie is volledig gedacht vanuit het oude mackie protocol. Hierbij wordt geschakeld tussen banks, waarbinnen vervolgens met een eenvoudig protocol een aantal parameters aan te sturen zijn. Geschikt voor simpele één op één remote controls vanaf iPad’s en dergelijke, maar niet bedoeld als API voor serieuze toepassingen als het DaCapo systeem. Op dit moment maak ik, in afwachting van de RME update, gebruik van een workaround driver die nog verrassend goed bruikbaar blijkt. Ik ben bezig met testen van de stabiliteit met behulp van een software simulatie van een typische live omgeving. De simulatie genereert data stromen zoals die in het netwerk van een live setup ook plaats vinden.

python-logo