Meeuwis Groots 2013

Ook dit jaar heb ik me weer bezig gehouden met coördineren van de productie van alle sync content en het ontwerpen van een play out systeem bij de Meeuwis Groots concerten in Eindhoven. Vorig jaar is voor het eerst in deze productie liveseq (mijn eigen software omgeving) toegepast, wat het mogelijk maakt vanaf het podium tijdens songs relevante cues te genereren voor licht en video content. De muzikale performance kan hierdoor waar nodig on cue (een interactie met het publiek met een vrije lengte, eindrefreinen extra herhalen, een reprise op gevoel inzetten, enzovoort) en wordt aangestuurd vanaf het podium (in dit geval door Martijn Bosman, de drummer), terwijl allerlei sync content (licht, visuals, pyro) daar toch nog steeds op kan locken. Het werken met liveseq was bij Groots 2012 uitstekend bevallen zodat we deze opzet dit jaar weer hebben gebruikt, met her en der wat aanpassingen. Hoewel zo’n jaarlijks terugkerende productie op een herhaling van zetten kan gaan lijken, is het belangrijk om alert te blijven: de duivel zit in de details. Een kleine misser ergens onderweg in de productie (een muzikale denkfout, of een denkfout in een van de playout systemen) kan op het laatste moment vervelende gevolgen hebben. Alle mogelijke kinken in de kabel zijn er echter op tijd uitgehaald, ook deze keer verliep de productie soepel.

 

meeuwis2013