Meeuwis Groots 2015

De Meeuwis Groots concerten zijn weer in volle gang, het 10de jaar. Dit jaar draait alle sync audio van een dubbel liveseq systeem van mij. Sync redundant: wanneer de master uitvalt, pakt de slave het automatisch over, met hoogstens een tikje op het PA. Aan te sturen vanaf de plek van de drummer en op de setup zelf door een operator. De visuals lopen sync mee op de systemen van Tenfeet aan de andere kant van het stadion. Het lijkt dat dit puur een technologisch project is, maar niets is minder waar. De duivel zit altijd in de details, met name tijdens het ontwikkelen van het concert zelf: een kleine aanpassing in een muzikale structuur, het inpassen van electronica en live band, een alternatieve overgang tussen twee nummers, of een wijziging in de performance, deze kunnen allemaal een waterval aan veranderingen veroorzaken op allerlei vlakken. Daarmee vergeleken is de uiteindelijke technologische oplossing bijna peanuts te noemen.

meeuwis groots 2015-3